Aïssa

Een tiental dagen geleden kon je bij ons nog lezen dat verschillende bekende Vlamingen kerstkaartjes hadden gemaakt als steun voor de zieke Kiana Laureyssens uit Leuven. Het dochtertje van zangeres Aiïssa en papa Nico is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden.

“Aïssa en ik willen jullie het droevige nieuws melden dat Kianake deze nacht vredig in onze armen is heengegaan. Laat ons allen bidden dat ze op een betere plaats is zonder pijn. Onze sterke meid heeft tot de laatste snik gevochten”, schrijft papa Nico op Facebook.

Kiana, amper 12 jaar geworden, had chordoma sarcoom, een zeer agressieve botkanker ter hoogte van de nek die uiterst zelden bij kinderen voorkomt. Drie jaar alle mogelijke therapieën: verschillende operaties met verwijdering van nekwervels, bestralingen, chemokuren, protontherapie in Zurich, behandeling in Utrecht en nu immuuntherapie in Keulen. Drie jaar heen en weer gesleurd worden tussen hoop op genezing en doodsangst omdat er weer een nieuwe tumor zit.

Helaas heeft het niet mogen zijn, de strijd van de kleine Kiana is gestreden. Wij wensen mama Aïssa, papa Nico en iedereen die Kiana graag zag sterkte bij het verwerken van dit droeve nieuws.