Foto: VRT

Op zondag 2 augustus blaast de keizer van het Vlaamse lied, Will Tura, 80 kaarsjes uit. Ter ere van die gelegenheid zet Radio 2 samen met zijn familie, vrienden en vele fans de jarige Tura in de bloemetjes met verrassende verhalen en gelukwensen.

Het startschot wordt gegeven op donderdag 30 juli: een select groepje Radio 2-luisteraars mag een exclusief optreden van Will en zijn muzikanten in de Marconistudio op de VRT bijwonen, een pre-verjaardagsfeest met unieke uitvoeringen van zijn klassiekers. De aanvankelijk voorziene bubbels van 4 zijn n.a.v. de Nationale Veiligheidsraad op 27/7 teruggebracht tot 2 mensen uit dezelfde bubbel. Ondertussen hebben al meer dan 2.500 fans hun kans gewaagd om zo’n plekje te bemachtigen! Voor hen die nog geen ticket hebben, is vandaag de laatste kans: van 11.00 – 18.00 uur deelt Radio 2 de allerlaatste tickets uit! De gelukkige winnaars genieten donderdag coronaproof aan tafeltjes van 2 van een bijzonder en intiem optreden.

Radio 2 heeft heel wat in petto om er een bijzondere dag van te maken voor Tura en zijn fans ondanks het afblazen van de grote festiviteiten in Veurne. Daarom wordt er gezorgd voor heel veel extra aanbod voor de Tura-fans:
• Op zondag 2 augustus blikt Christel Van Dyck tijdens Tura 80 tussen 10.00 en 13.00 uur samen met Will, zijn vrouw Jenny, dochter Sandy en schoonzoon Luk Alloo terug op onvergetelijke momenten uit zijn leven en carrière. Bekende en minder bekende fans feliciteren de jarige. De hele uitzending is live te volgen in de Radio 2-app en op Eén.
• En ook van 13.00 tot 16.00 uur viert Radio 2 samen met de fans verder Wills verjaardag. Met nog meer wensen van bekende en minder bekende fans voor Will en unieke muziek- en archieffragmenten.
• Het exclusieve concert dat Will Tura geeft op donderdag 30 juli wordt ook deels gestreamd. De aparte nummers worden op zondag 2 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur ook uitgezonden tijdens de uitzending van Tura 80 (met geluid én beeld in de Radio 2-app). Vanaf 2 augustus wordt het integrale concert, én nog heel wat onvergetelijke beelden uit de carrière van Will Tura aangeboden op VRT NU.
• Op de website van Radio 2 vinden de liefhebbers nog meer uniek beeld- en geluidmateriaal. Bovendien kan je in de app van Radio 2 ook de integrale uitzending van 20 jaar Tura herbeluisteren.