Foto: Marc Dewolf

“Los” van Raf Van Brussel is één van de zes singles die deze week de Vlaamse Ultratop 50 verlaat. De andere vijf zijn Philippe Robrecht en “Laat het zijn”, “Sussend” van Chibi Ichigo feat. Ness, Stef Bos met “Ik zie u graag (uit Beste Zangers 2020)”, “Ik pluk de dag” van Cliché én “E314” van Lenny & De Wespen.

Christophe Haddad kennen veel mensen uit ‘Thuis’, maar als ambassadeur van SOS Kinderdorpen bracht hij nu met “Zo verdomd alleen” een single uit die de hitlijst binnenkomt op 49. Net boven hem, op 48 komt dan met Johan Kalifa een man binnen die nog in ‘De Buurtpolitie’ acteerde. Zijn nieuwste single luistert naar de naam “Winterwonderland”. 47 is voor “Mijlenver” van Djo. Voor ‘Familie’-actrice Margot Hallemans is het “Kinderspel” op 44. “Een fanaticus genees je niet” volgens Stoomboot op 41. Poot & Vijverman zijn de hoogste nieuwkomers op 36, ook al zijn ze “Niet klaar”.

Van 12 op 10 springen Cleymans & Van Geel met “Heimwee”. “Zuurstof” van Clouseau gaat er vijf plaatsen op vooruit, van 14 naar 9. “Als jij het niet meer weet” van Sabien Tiels feat. Westelinck blijft staan op 8. Lissa Lewis stormt met “Regenboog meisje” van 18 naar 7. 5napback feat. Metejoor blijft status quo op 6 met “Hoe kon ik zo dom zijn”. Net als vorige week vinden we de artiesten uit Liefde voor Muziek voor Rode Neuzen Dag terug op 5. 4 is opnieuw voor Bazart en “Denk maar niet aan morgen”. Van 2 naar 3 gaat het met “Vergeet de tijd” van Regi & Camille. Regi & Camille hijsen zichzelf daardoor met “Vechter” van 3 naar 2. Jaap Reesema & Pommelien Thijs blijven zo netjes op 1 met “Nu wij niet meer praten”.

(Nico Vanaken)