Foto: VTM

Voor Het Jaar van Raymond vroeg Radio 2 sinds april elke maand aan een Vlaamse artiest om een cover te maken van een nummer uit het rijke oeuvre van Raymond van het Groenewoud. Maar liefst 8 artiesten zetten Raymond het afgelopen jaar muzikaal in de bloemetjes met eigenzinnige covers. Na Bart Herman, Paul Michiels, Bart Kaëll, Yevgueni, Bart Peeters, Laura Tesoro en Bent Van Looy brachten The Starlings zonet het sluitstuk van de muzikale reeks. Zij namen Raymonds ‘Gelukkig zijn’ onder handen. Het resultaat, ‘Happiness’, is dan ook een knipoog naar de huidige actualiteit.

Tom Dice en Kato Callebaut: “Het is het eerste nummer waar we aan dachten. Het zou echt een Starlings song kunnen zijn dat hoorden we meteen. Ook in deze tijd extra relevant nu veel mensen worstelen met eenzaamheid en hunkeren naar ‘gelukkig zijn’. In onze vertaling verwijzen we ook naar alle muzikanten die nu geen stem en publiek hebben.

Om de collega-artiesten een hart onder de riem te steken, sloegen Tom en Kato voor deze cover de handen in elkaar met Ides Moon en Milo Meskens.

Kato Callebaut: “Tom kent Ides Moon al lang en het leek ons het ideale moment om hem bij dit nummer ook te introduceren bij het Radio 2-publiek. Milo is een steengoede gitarist met enorm gevoel voor sound, vibrato en gitaarsolo’s die echt iets vertellen. We zijn dan ook enorm blij dat hij dit samen met ons wou doen.”