K3
Foto: Photo News

De K3’tjes worden net als alle andere artiesten zwaar getroffen door de coronacrisis. Optredens en shows die worden uitgesteld of geannuleerd en ook de lancering van hun nieuwste film “Dans van de Farao” zullen ze zich anders hebben voorgesteld. Maar dat is niet het enige waar Klaasje, Hanne en Marthe zich zorgen om maken.

“Ik maak me zorgen om onze optredens die telkens worden uitgesteld, maar ook over de verplichte sluiting van de horeca,” vertelt Marthe in Story. “Tot nu toe bleef mijn dichte omgeving gespaard van corona, maar ik leef erg mee met bijvoorbeeld kankerpatiënten die nu helemaal geen perspectief hebben en mensen die geen waardig afscheid krijgen.”

Hanne voegt eraan toe dat zij zwaar zieke mensen kent wiens leven nu nog moeilijker wordt. “En als ik de verhalen van een bevriende verpleegster hoor, krijg ik het benauwd,” geeft Hanne toe in het weekblad.

Klaasje maakt zich eveneens zorgen tussen de alsmaar groter worden kloof tussen rijk en arm. “Tijdens de Nederlandse lockdown heb ik me iedere week ingezet als vrijwilliger bij de voedselbank en daar merken we dat steeds meer mensen zich aanmelden terwijl er een tekort is aan donaties en vrijwilligers,” klinkt het bezorgd bij Klaasje Meijer.

Ook de K3’tjes zelf voelen de coronacrisis in hun portemonnee. “Tijdens het begin van de pandemie hebben we veel thuis gezeten en dan vind ik het heel logisch dat we dat voelen in onze portemonnee,” klinkt het bij Klaasje in Story.

Al die afgelaste optredens en shows zijn vervelend, maar de K3’tjes beseffen dat ze niet mogen klagen. “Door de filmopnames hebben we gelukkig nog een drukke zomer gehad, maar natuurlijk vragen we ons soms af: wat gebeurt er allemaal?” klinkt het ongerust bij Marthe. “IN geen enkel bedrijf gaat het eraan toe zoals vroeger.”