Foto: VRT

Zondagavond raakte bekend dat radio-icoon Lutgart Simoens overleden is. De ereburger van Edegem was 92 jaar en presenteerde 23 jaar lang één van de populairste radioprogramma’s van ons land: ‘Vragen Staat Vrij’. Elke zondagavond tussen 20 en 23.30 uur hoorde je de zachte en warme stem van Lutgart Simoens bij Radio 2.

Het programma maakte zij vanuit Antwerpen, daar kwamen wekelijks heel wat brieven met verzoekjes binnen. Lutgart nam haar tijd voor de luisteraars van haar programma en presenteerde ook ‘Platenpoets’ op vrijdagvoormiddag. Elke week kwam Armand Pien langs in de studio, goed voor een weerbabbel van bijna een half uur. De weerman voorspelde niet alleen het weer in eigen land, maar er was wekelijks ook aandacht voor de populaire vakantiebestemmingen.

Simoens presenteerde ook het gelegenheidsprogramma ‘Tura Jarig’ op Radio 2. Dat deed zij samen met Ro Burms. Het programma werd live aan de King Beach in Blankenberge uitgezonden.

Lutgart Simoens is zonder twijfel één van de meest legendarische radiomensen aller tijden. Het nieuws over de dood van Simoens wekt dan ook heel wat reacties los op de sociale media. Heel wat mensen zullen zondagavond een traantje hebben gelaten. Met het heengaan van Lutgart Simoens groeit het besef dat voor heel wat mensen een grote brok jeugdherinneringen is heengegaan.