Als Laura Van den Bruel je geen belletje doet rinkelen, dan zal Iris dat ongetwijfeld wel doen. Onder deze naam vertegenwoordigde Laura in 2012 ons land op het Eurovisiesongfestival in Baku met het nummer “Would You”. Het jaar erop sloot Laura een platendeal en bracht ze nog enkele singles uit onder de naam Airis, die te horen waren op onder andere Q-music en MNM. Nadien besloot Laura haar eigen weg te bewandelen. Na 8 jaar is Laura muzikaal helemaal back in the game.

Laura brengt een single uit onder de naam ‘Avalone’. Dit is het resultaat van jaren werk met haar band waarmee ze tegenwoordig het podium deelt. De laatste jaren waren ze actief onder de naam Mutox en traden ze al op op – onder meer – Suikerrock, Lolands & de Jan Primusfeesten Haacht.
Sommigen zullen één of ander mythisch eiland herkennen in de naam, maar AVALONE is meer dan enkel een statige groepsnaam. In de naam zit het woord “Alone” verwerkt en de streep door het logo is niet enkel een grafische bijdrage, maar een duidelijke verwijzing naar een periode waarin Laura zich maar al te vaak een outsider voelde. Avalone betekent een nieuw begin voor Laura en haar band.

Laura begon haar muzikale carrière op haar 15e. Hoewel dit voor haar een tienerdroom was, bleef Laura met een wrang gevoel achter na haar Eurosong-deelname. Haar verhaal brengt ze in haar nieuwe single Running, die ze in samenwerking met haar band en onder de leiding van Producer Guus Fluit uitbrengt. In Running zingt Laura “Chasing every corner, thinking time was standing still. While the streets were getting longer, I kept running up that hill.”, een mooie verwoording over het gevoel van tijd die de maatschappij haar oplegde. Het gevoel altijd overhaast te zijn, geen tijd te hebben om in het moment te leven en geen tijd te hebben om er bij stil te staan dat er belangrijkere dingen zijn. Een gevoel dat we soms allemaal herkennen. Het nummer werd opgenomen in Corona-tijd (met de nodige maatregelen), toen ons gehaaste leven even helemaal on hold werd gezet. Bij het nummer hoort ook een videoclip die vanop afstand samen gecreëerd is met Guus Fluit.

Running en bijhorende videoclip zijn te vinden op Apple Music, Spotify en YouTube.