Foto: Isopix

Een eerder deze maand groots aangekondigde concertreeks met onder andere Alex Agnew, Arno, Hooverphonic, Gabriël Rios, Willy Sommers, Niels Destadsbader en vele anderen is vrijdag geannuleerd.

De organisator haalt het niet versoepelen van de coronamaatregelen als reden voor de annulering aan.

“Gezien de huidige omstandigheden werd beslist om het GRID podium deze zomer niet op te stellen. Eerder aangekondigde concerten worden afgelast, bezoekers die al een ticket kochten krijgen het volledige bedrag automatisch teruggestort”, lezen we op de website van het festival.

GRID was klaar om vanaf eind juli veilig bezoekers, artiesten en medewerkers te ontvangen. De voorziene versoepeling met mogelijkheid om tot 800 bezoekers te ontvangen werd op de veiligheidsraad uitgesteld. De organisatie vindt het niet correct om het voorziene terrein voor 800 bezoekers open te stellen voor 400, dit wil namelijk meteen zeggen dat de ticketprijzen zouden verdubbelen, klinkt het.

De concerten zouden normaal gezien dit weekend starten, tot en met 31 augustus zouden er concerten plaatsvinden aan de Middenvijver in Antwerpen. Dat feestje gaat dus niet door.