Cleymans & Van Geel verzilveren meteen hun deelname aan Liefde Voor Muziek en komen twee keer nieuw binnen, namelijk op 28 en op 5.

Van vijf singles nemen we deze week afscheid. Dat zijn “Voor de zon opkomt” van Bart Peeters, Philippe Robrecht met “Ooit”, “Zuurstof” van Clouseau, Liefde Voor Muziek voor Rode Neuzen Dag met “Porselein” en “Water” van Tom Helsen.

Suzy Marrel is een “Rots in de branding” op 49. “We begrijpen mekaar” van Geike Arnaert is nieuw op 44. Met “Looove” verschijnt Bob Savenberg op 38. 28 is voor “Als een leeuw in een kooi” van Cleymans & Van Geel.

“Zoals je bent” van Tourist LeMC springt van 19 op 10 en opent zo de Vlaamse Top 10. Met zijn “Slechte gewoonte” duikt Jérémy Vrielynck van 7 naar 9. De “Pleisterplaat” van Lenny & De Wespen klimt van 13 naar 8. Regi & Camille verliezen twee plaatsen en komen terecht op 7 met “Vergeet de tijd”. In de tweede week notering gaat “Genstertje” van Bart Peeters er twee plaatsen op vooruit en belandt zo op 6. Helemaal nieuw op 5 is “En route” van Cleymans & Van Geel. Bazart gaat met “Denk maar niet aan morgen” van 2 naar 4. Regi & Camille blijven met “Vechter” staan op 3. Met “1 op een miljoen” rukken Metejoor & Babet op, van 4 naar 2. Twintig weken genoteerd staat de nummer 1 al in de Vlaamse Ultratop 50. Jaap Reesema & Pommelien Thijs en “Nu wij niet meer praten” staan in totaal reeds zeventien weken helemaal bovenaan in de hitlijst.

(Nico Vanaken)