De Romeo’s
Foto: Photo News

Chris Van Tongelen werd door het gemeentebestuur van Putte gevraagd als coördinator van het vaccinatiecentrum. “Ze wisten dat ik als uitvoerend producent van musicals wel wat ervaring heb met praktische zaken organiseren”, aldus Van Tongelen in Dag Allemaal. Al stond de zingende acteur erop dat hij er ook een sollicitatiegesprek plaatsvond.

Voor Chris Van Tongelen is het alvast superinteressant. “Ik doe het met hart en ziel. Ik zit vaak aan de balie, omdat ik wil weten wat er onder de mensen leeft”, aldus de zanger van De Romeo’s in Dag Allemaal.

Toch hekelt de acteur het klungelen van de overheid. De traagheid waarmee de vaccins binnenkomen, de constante wijzigingen die de overheid ‘verzint’. “Dingen te verzinnen die onmogelijk waar te maken zijn, omdat ze geen voeling hebben met de mensen op het veld”, zucht Van Tongelen.

Chris Van Tongelen kan weinig begrip opbrengen voor de overheid: “Iedereen weet al acht maanden dat we op dit moment aan het vaccineren zouden zijn. En toch hebben ze pas in januari gevraagd aan een firma om na te denken over een computerprogramma voor de vaccinatiecentra. Dat geloof je toch niet? Dat is puur amateurisme!” foetert Van Tongelen in Dag Allemaal.