Foto: Peter De Smedt

Vorige week overleed ‘moeke Betty’ van de bekende showbizzdancing Parasol te Zottegem-Velzeke. Zonen Eddy en Danny De Roover melden aan Het Nieuwsblad dat dancing Parasol blijft bestaan, maar dat het wennen wordt aan de lege plaats aan de toog die steevast door Betty werd ingenomen.

Volgens Danny De Roover heeft de maandenlange sluiting omwille van het coronavirus er bij zijn moeder stevig ingehakt. “Je zag mama opfleuren toen we half oktober nog een klein evenement met beperkt publiek konden organiseren”, zei zoon Danny. De zopas overleden dame liep in die periode naar verluidt verloren. Haar zoenen probeerden haar wel zo goed mogelijk op te vangen. Bij het laatste optreden dat Betty nog kon meebeleven, zong Danny De Roover voor haar het liedje ‘Je zien huilen kan ik niet’. Dat is een nummer van Will Tura. Omdat zijn moeder toen al sukkelde met de gezondheid, had hij een voorgevoel dat het misschien wel eens het laatste optreden van haar leven had kunnen zijn.

Moeke Betty startte samen met haar echtgenoot in 1957 met een eenvoudig café, dat langzaam maar zeker uitgroeide tot een dansgelegenheid. Van over heel Vlaanderen zakten fans van het Vlaamse lied reeds af naar de Parasol. Willy Sommers, Jo Vally, Marva, Eddy Wally en nog vele anderen passeerden in al die jaren de revue. Enkel Will Tura heeft men nooit kunnen strikken en dat was toch een droom van Betty.

De eerste keer dat er weer een evenement in dancing Parasol zal plaatsvinden wordt ongetwijfeld heel emotioneel. Voor de eerste keer toen de zaak zo’n 50 jaar geleden een dansgelegenheid werd, zal het dan zonder Betty zijn. De vrouw werd 91 jaar.

(Nico Vanaken)