Heel veel cd’s zijn er dit jaar niet verschenen, Bart Herman zal dat cijfer dit jaar nog wat doen stijgen met de release van zijn nieuwe album ‘De Weg’.

Het plan voor het ablum ‘De Weg’ ontstond na het lezen van de biografie van Johnny Cash. Begin jaren ’90 van vorige eeuw maakte Cash het album “American recordings”, waarop hij onder deskundig toezicht van topproducer Rick Rubin al zijn favoriete liedjes puur akoestisch opnam met alleen gitaar en zang, iets wat in die tijd ‘not done’ was, en achteraf bekeken nu ook nog. De plaat werd een gigantisch succes.

Natuurlijk is Bart Herman Johnny Cash niet en heeft producer Gabriel Peeters niet de pretentie te kunnen tippen aan Rick Rubin, maar de idee om liedjes op te nemen precies zoals ze gemaakt zijn, met enkel stem en gitaar dus, leek een perfect plan, zeker in deze coronatijden. Het resultaat is een pure plaat waar het lied en de stem centraal staan. Geen arrangementen, geen strijkers of koortjes, alleen de artiest en zijn gitaar.

Op basis van een top 5, gekozen door de fans, en een lijst van persoonlijke favorietjes stelde Bart dit album samen waardoor een prachtig overzicht ontstond van de weg die deze singer-songwriter heeft afgelegd van zijn beginperiode tot vandaag. “De Weg’ is een heel persoonlijk cadeau aan de fans, aan het einde van 2020, een jaar dat niemand van ons ooit nog zal vergeten.

Koop hier deze release